~          HEM          ~          GÄSTBOK          ~          RALLYKOMPISAR          ~          KONTAKT          ~  

 

Tillbaka

Cecilia Abrahamsson

 

2 oktober 2010

Klassvinst i Nora!

Cecilia och Stefan "Mini" Larsson åkte idag lördag i Nora och lyckades med bedriften att ta hem tre sträcksegrar av tre möjliga i sin klass vilket till slut blev en klassvinst med hela 26 sekunder. Fina vägar och ett fint väder gjorde sitt till förutom att sericepersonalen hittat lite förbättringar i bilen sen sist.

 

Ytterligare en uppklassningspoäng således till B.

Fantastiskt roligt!

Vid tangenterna: Fogel

 

25 september 2010

Pallplats med mersmak...

Cecilia och Stefan "Mini" Larsson tog sig denna gång an hela fjorton kollegor i klassen uppe i Askersund. Grupp E var sammanslaget och bestod av Tre B-förare och tolv C-förare i klassen om man tittar lite noga.

Ett jämnt och bra tempo genererade i följande klassplaceringar sträcka efter sträcka:  6 - 5 - 4 - 4 - 3

 

Sammantaget slutade det hela med en tredejplats totalt i Grupp E och en andraplats bland C-förarna. Och vad blev då resultatet av det? Jo, en uppklassningspoäng till B, Inte illa eller hur, framförallt när man tänker på att detta endast var tredje tävlingen med noter!

 

Nu hoppas vi det går bra och flytet fortfarande finns där på lördag när tävling nalkas i Nora!

Vid tangenterna: Fogel

 

 

 

27 juni 2009

Kortaste rallyt nånsin...

Ja det får vi verkligen hoppas. Cecilia hade äntligen fått en till en lördag där det skulle köras rally, denna gång i Växjös MS tävling Dackefejden. Stefan MINI Larsson skule sitta vid sidan och leverera noter. Bilen som fungerat som den skulle både på besiktning och till serviceområdet bestämde sig för att inte vilja vara med alls när de rullade fram till start. Nåt el; bränsle; eller nåt annat problem blev denna helgs avslutning, ett par hundra meter från huvudstart. Surt som ... kan man väl lätt säga.

Nu är det bara att ta nya tag, gå igeom den lilla goflen minutiöst och hitta felet för att sen förhoppningsvis kunna köra den första notade tävlingen i:  Ja, kan det vara hemma kanske?

Vid tangenterna: Fogel

1 maj 2009

Gruspremiär i Falköping...

Cecilia skickade ett sms i veckan och frågade om inte jag kunde åka med i Falköpings sprint "Lilljumbon" då hennes kompis fått förhinder, Och givetvis kunde man inte säga nej till att försöka upprepa söndagens klasseger. Denna gång skulle det iallafall bli betydligt värre att vinna klassen då de slagit ihop Volvo Original med Grupp E bilarna. Fyra åk skulle det iaf bli och efter en rundvandring tillsammans med Bengt och Christina såg vi fram emot att få attackera banan i grusgropen. En andratid av Gr.E-bilarna och en tolfteplats i klassen var vi ganska nöjda med, en felväxling var väl allt som strulat egentligen. Andra sträckan bättrade vi oss 8 tiondelar med det var några som var lite bättre här Trots det var vi fortfarande tvåa men nu lite väl tight med bakomvarande... En tiondel ner till trean och sju tiondelar ner till fyran. Vi slog igenom rätt kraftigt i ett hål på SS 2 så Dan och Oskar m.fl. fick göra ett hästjobb och byta länkarm åt oss. När vi sen skulle åka ut till SS 3 hände ingenting!!! Drivaxeln hade hoppat ur när det byttes länkarm. Efter smärre oreda och en Conny Hansson som blev svart om händerna fick dock servicen till det i tid. Återigen stort tack för det. Ut på SS 3 och efter 3 - 400 meter dör bilen...

Efter en liten stund på sträckan fick vi dock igång bilen igen, en slang hade lossnat. Tiden blev maximala tio minuter på sträckan så vi var ju totalsist, men sista sträckan kändes iaf riktigt bra igen. Allt som allt en trevlig dag men det är klart, det hade varit gott med en bättre placering... *Ler*

Vid tangenterna: Fogel

26 april 2009

Asfaltsåka i Trollhättan

Cecilia och undertecknad skulle få testa på att åka asfalt med Golfen under stallbackabron i Trollhättan. En tävling som bestod av en sträcka som var ca 7,5 km lång (2 varv) och den sträckan skulle köras tre gånger totalt sett. Vi tog oss en välbehövlig promenad på knappa 4km för att konstatera att det var en j-la massa plåtcontainrar, stensuggor och husväggar som man med lätthet skulle kunna ramma i hög fart. Efter förarsammanträdet fick vi sätta oss i rallybilen och åka ett mastervarv och det kändes verkligen bra. Det var ju inte sååå trångt som det kändes när vi gick iaf. Första vändan tog vi det lugnt och fint och Cilla gasade på alltmer sträckan gick. Håkan Svensson i Mitsubishin "svoschade" förbi alldeles innan målgång och det kändes nästan som vi skulle "paråka" ihop in i mål... 

 

Tider fick vi inte se innan vi skulle ut på varv nummer två så vi fick tro på att det gått hyfsat första varvet. Denna gång kom dock Håkan ikapp oss lite tidigare pga att det var färre startande mellan våra bilar detta varv. Cilla, snäll som hon är släppte förbi Håkan alldeles innan gruset och det blev dammigt kan man säga... Precis när vi gick ut på asfalten igen fick vi sladd på bilen och lyckades ställa oss med nosen åt fel håll. Men lugn som hon är la hon med lätthet i ettan och vi for runt på en femöring och iväg for vi igen. När väl tiderna kommit upp insåg vi att snurrningen till trots hade vi förbättrat oss med åtta sekunder... Resultatmässigt sett till våra "kollegor" i klassen sa att vi låg på en hedrande andraplats, 3,2 sek efter...

 

Nu insåg åtminstone jag vem Cilla har som far. De där hornen som jag sett många gånger förut kom ut även på denna upplaga Abrahamsson. Det gick som en dans sista sträckan och vi förbättrade oss med hela 18 sekunder ytterligare. Det gjorde att vi tog sträcksegern med 7 sekunder och kunde med andra ord kvittera ut en klasseger i Cillas första asfaltstävling nånsin!

 

Hur kanon som helst!

 

Nu ser iaf jag fram emot att få se Cilla ifrån åskådarplats på fredag i Falköpings Lilljumbon!

Vid tangenterna: Fogel

 

 

 

 

 

 

 

 

MOTORSIDOR

 

 

Motorsport i Värmland

 

Motorsport4Sale

 

Ericsson Motorsport

 

Noteriet

 

Resultatdata

 

Resultatservice

 

Aktuell Motorsport